You are using Internet Explorer 11 or earlier, this browser is no longer supported by this website. We suggest to use a modern browser.

Kunststof voor medische toepassingen

Bij gebruik van kunststoffen in de medische wereld worden zeer hoge eisen gesteld aan de technische eigenschappen van kunststoffen en aan de vereiste normeringen waaraan deze kunststoffen moeten voldoen. U wil niet alleen een schoon product, maar ook rekening houden met zaken als (chemische) reinigbaarheid, slijtvastheid of bijvoorbeeld krasvastheid. Medical Grade kunststoffen zijn te verkrijgen in de vormen plaat en staf in een grote diversiteit aan afmetingen en kleuren.

Tegenwoordig is het gebruik van kunststoffen in de medische wereld niet ongewoon. Onze Medical Grade Kunststoffen worden inmiddels o.a. toegepast in chirurgische- en tandheelkundige instrumenten, opbergboxen, biotechnologie-, laboratorium- en diagnostische apparatuur en als dimensioneringsdelen voor knie- en heupprothesen.

Voor de productie van onze Medical Grade kunststoffen worden grondstoffen en additieven gebruikt die FDA-compatibel zijn en getest volgens DIN en ISO 10993-1 en USP Class VI Alle producten worden geleverd met certificaat. Voor een 100% traceerbaarheid is er op alle MG uitvoeringen een markering over de volledige lengte van het halffabricaat met Materiaal, Artikelnummer en Productie Lot nummer.

Meer informatie kunt u vinden door te klikken op een van onderstaande mogelijkheden.

Wij hebben diverse afdelingen met wie u direct contact kan opnemen.