You are using Internet Explorer 11 or earlier, this browser is no longer supported by this website. We suggest to use a modern browser.

PEEK (Polyetheretherketon) staf

PEEK (Polyetheretherketon) kunststof platen en staf materialen

PEEK (Polyetheretherketon) is een high-perfomance kunststof met een temperatuurbereik van -40°C tot 250°C met kortstondige pieken tot 300°C met een goede kruipvastheid bij hoge temperaturen. Deze kunststof weerstaat een zware belastbaarheid en heeft een uitstekende chemische en hydrolyse bestendigheid. Voeg daarbij de lage uitzettingscoëfficiënt en hoge materiaalstijfheid en het is duidelijk dat het een uitstekende maatvastheid bied. PEEK is vlamdovend, geschikt voor high purity omgevingen (steriliseerbaar) en er zijn speciale uitvoeringen die geschikt zijn voor contact met levensmiddelen.

PEEK mod. verkrijgt door de toevoeging van PTFE, koolstofvezels en grafiet naast de verhoogde mechanische vastheid ook een uitstekende glijeigenschap en tevens een verbeterd slijtagegedrag.

PEEK GF30 is een glasvezelversterkte variant en bereikt door de toevoeging van 30% glasvezels de hoogste mechanische vastheid van alle PEEK-typen.

Meer informatie kunt u vinden door te klikken op een van onderstaande mogelijkheden.

Wij hebben diverse afdelingen met wie u direct contact kan opnemen.