You are using Internet Explorer 11 or earlier, this browser is no longer supported by this website. We suggest to use a modern browser.

PTFE (Polytetrafluorethyleen) plaat

PTFE (Polytetrafluorethyleen) kunststof platen en staf materialen

Polytetrafluorethyleen (PTFE) is een deelkristallijnen fluorkunststof die behoort tot de groep van de thermoplasten. De bijzondere combinatie van uitzonderlijke eigenschappen is voornamelijk het gevolg van de moleculaire structuur. Het fluoratoom in combinatie met koolstof, alsmede de nagenoeg volledige afscherming van de onvertakte koolstofketen door fluoratomen, zorgen voor een buitengewone bestendigheid in chemisch en  thermisch (-200 °C tot +260 °C) opzicht.

Polytetrafluorethyleen kenmerkt zich vooral door de laagste wrijvingscoëfficiënt van alle vaste stoffen en de hoogste bestendigheid tegen chemicaliën. PTFE is wegens zijn uitzonderlijke eigenschappen als speciale kunststof geschikt voor vele toepassingsgebieden. Het gebruik van PTFE geeft bij belangrijke toepassingen hogere standtijden, meer zekerheid, verbeterde functies en biedt daardoor extra voordelen bij zware  toepassingen.

Meer informatie kunt u vinden door te klikken op een van onderstaande mogelijkheden.

Wij hebben diverse afdelingen met wie u direct contact kan opnemen.