Wij maken op deze website gebruik van cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek en webstatistieken. Dat doen wij om te begrijpen hoe bezoekers de website gebruiken. Deze informatie helpt de site te verbeteren.

Lasdraad en machines voor kunststof

Het lassen van kunststoffen is naast het verlijmen de meest gebruikte methodiek om (thermoplastische) kunststoffen te verbinden. Bijna alle 'thermoplasten' zijn lasbaar, dat geldt zeker voor de veel toegepaste soorten; PE, PP en PVDF. De essentie van het lassen van kunststoffen is het door middel van warmte plastisch maken van de te verbinden kunststof delen, zodat ze onder druk als het ware in elkaar versmelten en na afkoeling een stevige verbinding vormen. Er bestaan nogal wat technieken om kunststoffen te lassen.

Wij kennen de volgende lastechnieken; draad -, extrusie -, hoogfrequent -, stomp - en moflassen voor het verbinden van platen en spiegellassen voor het verbinden van hoofdzakelijk buizen en fittingen.

Klik op de onderstaande hoofdgroepen voor een duidelijk overzicht van ons uitgebreide leveringsprogramma.

Kunststof lasdraad

Een veel gebruikte verbindingstechniek bij thermoplastische kunststoffen is het lassen met behulp van lasdraad. Voor deze kunststof lastechniek zijn diverse benamingen; draadlassen maar ook heet gaslassen of warmgaslassen. Deze vorm van het verbinden van kunststofmaterialen is volledig conventioneel. 

Klik hier voor meer info

Lasmachines voor kunststof

Lassen van thermoplastische kunststoffen berust op een technisch samenspel tussen lasdruk, temperatuur en lastijd. Ieder type kunststof heeft echter een specifieke lastemperatuur, die uiteraard correct dient te worden ingesteld. Met name de kunststoffen PE, PP, PVDF en ECTFE worden via deze verbindingsmethode verbonden.

Klik hier voor meer info

naar boven