Wij maken op deze website gebruik van cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek en webstatistieken. Dat doen wij om te begrijpen hoe bezoekers de website gebruiken. Deze informatie helpt de site te verbeteren.

Kunststof staven

In de industrie worden aan staf materialen hele specifieke eisen gesteld. Maatvastheid, temperatuur- en chemische bestendigheid, elektrisch isolerende eigenschappen, hardheid en slijtvastheid zijn slechts enkele van de kwaliteiten die deze materiaalgroep moet bieden.

Wij bieden u het breedste pakket van technische kunststoffen in Nederland. Van standaard engineering of high performance tot aan glasvezelversterkte kunststoffen stafmaterialen, veelal uit voorraad leveren.

Meer informatie kunt u vinden door te klikken op een van onderstaande categorieën.

PE (Polyethyleen) staf

PE (Polyethyleen) staat voor een omvangrijke familie kunststoffen, waartoe onder meer PE-HD, PE100, PE100 RC, PE-HMW, PE-UHMW en LDPE behoren. Polyethyleen heeft een lage dichtheid in vergelijking met andere thermoplastische materialen.

Klik hier voor meer info

PP (Polypropeen of Polyproyleen) staf

PP (Polypropeen of Polypropyleen) is een materiaal voor uiteenlopende toepassingen. Het combineert voortreffelijke chemische resistentie met een laag gewicht en over het algemeen prima mechanische eigenschappen.

Klik hier voor meer info

PA (polyamide) staf

PA (polyamide) of Nylon is door zijn hoge slijtvastheid in combinatie met goede glij- en roleigenschappen de kunststof voor dynamische toepassingen in de werktuigbouw. Om specifieke mechanische eigenschappen te verbeteren, kunnen ook additieven toegevoegd worden.

Klik hier voor meer info

POM (Polyoxymethyleen) staf

POM (Polyoxymethyleen) is een sterke, harde en bovenal vormvaste kunststof met een zeer lage wrijvingsweerstand. Het heeft uitzonderlijke veerkrachtige kwaliteiten waardoor het zware stoten en trillingen absorbeert.

Klik hier voor meer info

PVC-U (Polyvinylchloride) staf

PVC-U (Polyvinylchloride) is een harde, chemisch zeer resistente kunststof met een herkenbare donkergrijze kleur. Het materiaal laat zich prima lijmen, lassen, zetten, draaien, frezen en boren waardoor een breed toepassingsgebied wordt gecreëerd.

Klik hier voor meer info

PVC-C (nagechloreerd Polyvinylchloride) staf

PVC-C (nagechloreerd Polyvinylchloride)komt in grote lijnen overeen met PVC-U: het is een sterk en vormvast materiaal met een uitstekende chemische resistentie. Een belangrijk verschil ten opzichte van PVC-U is de temperatuursbestendigheid.

Klik hier voor meer info

PVDF (Polyvinylideenfluoride) staf

PVDF (Polyvinylideenfluoride) beschikt over een hoge mechanische sterkte en stijfheid als ook over een hoge slijtvastheid en lage wrijvingscoëfficiënt. PVDF is bestand tegen zware belastingen zowel bij trek, buiging als druk. Het heeft bovendien een zeer goede resistentie tegen chemicaliën.

Klik hier voor meer info

PEEK (Polyetheretherketon) staf

PEEK (Polyetheretherketon) is een high-perfomance kunststof met een temperatuurbereik van -40°C tot 250°C met kortstondige pieken tot 300°C met een goede kruipvastheid bij hoge temperaturen. Deze kunststof weerstaat een zware belastbaarheid en heeft een uitstekende chemische en hydrolyse bestendigheid.

Klik hier voor meer info

PMMA (Polymethylmethacrylaat) staf

PMMA (Polymethylmethacrylaat) of gewoonweg acrylaat wordt geleverd in zowel gegoten als geëxtrudeerde uitvoering. De gegoten kwaliteit is nagenoeg spanningsvrij. PMMA is optisch zuiver en laat zelfs enkele procenten meer licht door dan glas. Verder is het uiterst weersbestendig.

Klik hier voor meer info

PET-P (polyethyleentereftalaat) staf

PET-P (polyethyleentereftalaat) is zeer vormvast en heeft een zeer laag wrijvingscoëfficiënt, zelfs lager dan die van PA (Nylon) en POM. Het is een van de hardste kunststofmaterialen, heeft geen last van kruip (koude vloei) en het neemt praktisch geen vocht op.

Klik hier voor meer info

PSU (Polysulfon) staf

PSU (Polysulfon) is een amorf materiaal met een barnsteenkleurige transparantie die wat zijn eigenschappen betreft op PES lijkt. Dit type kunststof met groot prestatievermogen bezit een uitgebalanceerde verhouding tussen hoge thermostabiliteit, stijfheid, taaiheid en een hoge kruipsterkte.

Klik hier voor meer info

PPS (Polyphenyleensulfide) staf

PPS (Polyphenyleensulfide) vormt door zijn uitstekende chemische bestendigheid, goede maatvastheid en breed temperatuurbereik een brug tussen de kristallijne engineering- en high performance kunststoffen.

Klik hier voor meer info

PC (Polycarbonaat) staf

PC (Polycarbonaat) is een stevig, hard en doorzichtig materiaal dat in tegenstelling tot de meeste andere kunststoffen hoge temperaturen aankan. Het is uitstekend te bewerke. Het heldere? materiaal is nagenoeg onbreekbaar, laat zich makkelijk verwerken en wordt daarom veel gebruikt in de bouw, industrie als ook in de (licht)reclame.

Klik hier voor meer info

PTFE (Polytetrafluorethyleen) staf

PTFE (Polytetrafluorethyleen) is een fluorkunststof en kenmerkt zich vooral door de laagste wrijvingscoëfficiënt van alle vaste stoffen en de hoogste bestendigheid tegen chemicaliën. De fluoratomen zorgen voor een buitengewone bestendigheid in chemisch en thermisch (-200 °C tot +260 °C) opzicht.

Klik hier voor meer info

ABS (Acrylonitryl Butadieen Styreen) staf

ABS (Acrylonitryl Butadieen Styreen) is een copolymeer bestaande uit circa 50% styreen en 5 tot 30% butadieenrubber. ABS behoudt zijn hoge sterkte, slagvastheid en krasbestendigheid binnen een temperatuurbereik van -40 tot +80 °C.

Klik hier voor meer info

naar boven