Wij maken op deze website gebruik van cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek en webstatistieken. Dat doen wij om te begrijpen hoe bezoekers de website gebruiken. Deze informatie helpt de site te verbeteren.

Kunststof platen

In de industrie worden aan plaat materialen hele specifieke eisen gesteld. Maatvastheid, temperatuur- en chemische bestendigheid, elektrisch isolerende eigenschappen, hardheid en slijtvastheid zijn slechts enkele van de kwaliteiten die deze materiaalgroep moet bieden.

Wij bieden u het breedste pakket van industriële kunststoffen in Nederland. Van standaard engineering tot high performance kunststoffen en van glasvezelversterkte kunststoffen tot extreem slijtvaste elastomeren kunststoffen, veelal uit voorraad leverbaar.

Meer informatie kunt u vinden door te klikken op een van onderstaande categorieën.

PE (Polyethyleen) plaat

PE (Polyethyleen) staat voor een omvangrijke familie kunststoffen, waartoe onder meer PE-HD, PE100, PE100 RC, PE-HMW, PE-UHMW en LDPE behoren. Polyethyleen heeft een lage dichtheid in vergelijking met andere thermoplastische materialen.

Klik hier voor meer info

PP (Polypropeen of Polyproyleen) plaat

PP (Polypropeen of Polypropyleen) is een materiaal voor uiteenlopende toepassingen. Het combineert voortreffelijke chemische resistentie met een laag gewicht en over het algemeen prima mechanische eigenschappen.

Klik hier voor meer info

PP-C Foamlite (Polyproyleen)

PP-C foamlite is een geëxtrudeerde schuimplaat met een gesloten cel structuur. Door de goede mechanische en thermische eigenschappen en het relatief lage gewicht is dit materiaal breed inzetbaar.

Klik hier voor meer info

CubX® (Polyproyleen) sandwich constructieplaat

De sandwich constructieplaten PP CubX® met een unieke kubusstructuur kern voor een hoge stijfheid waardoor er aanzienlijk minder of zelfs helemaal geen stalen verstevigingsribben meer nodig zijn.

Klik hier voor meer info

PVC-U (Polyvinylchloride) plaat

PVC-U (Polyvinylchloride) is een harde, chemisch zeer resistente kunststof met een herkenbare donkergrijze kleur. Het materiaal laat zich prima lijmen, lassen, zetten, draaien, frezen en boren waardoor een breed toepassingsgebied wordt gecreëerd.

Klik hier voor meer info

PVC-U geschuimd (Polyvinylchloride) plaat

De geschuimde PVC plaat is sterk maar licht van gewicht. De geschuimde kern staat garant voor een gewichtsbesparing van maar liefst 50% ten opzichte van een massieve PVC plaat. PVC schuimplaten zijn uitstekend te bedrukken en kunnen met 'normaal' gereedschap bewerkt worden.

Klik hier voor meer info

PVC-C (nagechloreerd Polyvinylchloride) plaat

PVC-C (nagechloreerd Polyvinylchloride)komt in grote lijnen overeen met PVC-U: het is een sterk en vormvast materiaal met een uitstekende chemische resistentie. Een belangrijk verschil ten opzichte van PVC-U is de temperatuursbestendigheid.

Klik hier voor meer info

Play-Tec® plaat geschikt voor speeltoestellen

Kinderen spelen graag en willen de wereld ontdekken. Speelplekken zijn de ideale plek om hun motorische en sociale vaardigheden te ontwikkelen. Voor toezichthouders is het belangrijk dat de speeltoestellen zowel veilig als geschikt voor kinderen moeten zijn.

Klik hier voor meer info

PVDF (Polyvinylideenfluoride) plaat

PVDF (Polyvinylideenfluoride) beschikt over een hoge mechanische sterkte en stijfheid als ook over een hoge slijtvastheid en lage wrijvingscoëfficiënt. PVDF is bestand tegen zware belastingen zowel bij trek, buiging als druk. Het heeft bovendien een zeer goede resistentie tegen chemicaliën.

Klik hier voor meer info

PEEK (Polyetheretherketon) plaat

PEEK (Polyetheretherketon) is een high-perfomance kunststof met een temperatuurbereik van -40°C tot 250°C met kortstondige pieken tot 300°C met een goede kruipvastheid bij hoge temperaturen. Deze kunststof weerstaat een zware belastbaarheid en heeft een uitstekende chemische en hydrolyse bestendigheid.

Klik hier voor meer info

PMMA (Polymethylmethacrylaat) plaat

PMMA (Polymethylmethacrylaat) of gewoonweg acrylaat wordt geleverd in zowel gegoten als geëxtrudeerde uitvoering. De gegoten kwaliteit is nagenoeg spanningsvrij. PMMA is optisch zuiver en laat zelfs enkele procenten meer licht door dan glas. Verder is het uiterst weersbestendig.

Klik hier voor meer info

PC (Polycarbonaat) plaat

PC (Polycarbonaat) is een stevig, hard en doorzichtig materiaal dat in tegenstelling tot de meeste andere kunststoffen hoge temperaturen aankan. Het is uitstekend te bewerke. Het heldere? materiaal is nagenoeg onbreekbaar, laat zich makkelijk verwerken en wordt daarom veel gebruikt in de bouw, industrie als ook in de (licht)reclame.

Klik hier voor meer info

PA (polyamide) plaat

PA (polyamide) of Nylon is door zijn hoge slijtvastheid in combinatie met goede glij- en roleigenschappen de kunststof voor dynamische toepassingen in de werktuigbouw. Om specifieke mechanische eigenschappen te verbeteren, kunnen ook additieven toegevoegd worden.

Klik hier voor meer info

POM (Polyoxymethyleen) plaat

POM (Polyoxymethyleen) is een sterke, harde en bovenal vormvaste kunststof met een zeer lage wrijvingsweerstand. Het heeft uitzonderlijke veerkrachtige kwaliteiten waardoor het zware stoten en trillingen absorbeert.

Klik hier voor meer info

PET-P (polyethyleentereftalaat) plaat

PET-P (polyethyleentereftalaat) is zeer vormvast en heeft een zeer laag wrijvingscoëfficiënt, zelfs lager dan die van PA (Nylon) en POM. Het is een van de hardste kunststofmaterialen, heeft geen last van kruip (koude vloei) en het neemt praktisch geen vocht op.

Klik hier voor meer info

PET-G (Polyethyleentereftalaatglycol) plaat

PET-G (Polyethyleentereftalaatglycol) is een hoogwaardige transparante plaat met een concurrerende prijsstelling. De slagvastheid is hoger dan die van acrylaat, maar niet zo hoog als die van polycarbonaat. Het glasheldere materiaal heeft excellente vacuümvorm eigenschappen en een goede slagvastheid en is geschikt voor het directe contact met levensmiddelen.

Klik hier voor meer info

PTFE (Polytetrafluorethyleen) plaat

PTFE (Polytetrafluorethyleen) is een fluorkunststof en kenmerkt zich vooral door de laagste wrijvingscoëfficiënt van alle vaste stoffen en de hoogste bestendigheid tegen chemicaliën. De fluoratomen zorgen voor een buitengewone bestendigheid in chemisch en thermisch (-200 °C tot +260 °C) opzicht.

Klik hier voor meer info

ABS (Acrylonitryl Butadieen Styreen) plaat

ABS (Acrylonitryl Butadieen Styreen) is een copolymeer bestaande uit circa 50% styreen en 5 tot 30% butadieenrubber. ABS behoudt zijn hoge sterkte, slagvastheid en krasbestendigheid binnen een temperatuurbereik van -40 tot +80 °C.

Klik hier voor meer info

PPs (polypropyleen) plaat

PPs (polypropyleen) is een polypropyleen met lage ontvlambaarheid (DIN 4102 B1), dat vervaardigd is van isostatisch homopolymeer met hoog moleculair gewicht. PPs wordt gebruikt wanneer grote chemische weerstand en thermische weerstand vereist zijn in combinatie met lage ontvlambaarheid.

Klik hier voor meer info

naar boven